Een slimme meter is een energiemeter die op afstand kan worden gelezen. De slimme meter is digitaal en makkelijk in het gebruik. Een slimme meter meet het energieverbruik in huis en stuurt het vervolgens naar de netbeheerder. U heeft zelf ook duidelijk inzicht in uw energieverbruik. Zo kunt u goed zien of u niet te veel energie verbruikt. Het is mogelijk om een applicatie op uw computer of mobiele telefoon te koppelen aan de slimme meter.

Geen schatting nodig

De mogelijkheid om uw energiemeter aan te zetten zorgt er voor dat uw netbeheerder uw meterstand van een afstand kan lezen, deze hoeft u dus niet meer zelf door te geven. Uw netbeheerder hoeft dus geen schatting meer te maken als u geen meterstanden opgeeft. Maar u kunt uw slimme meter natuurlijk ook uitzetten. Dan is het voor uw netbeheerder niet mogelijk om de meterstanden van een afstand te lezen.

Slimme meter in 2020

Tussen nu en 2020 krijgt elk huishouden een slimme meter. Deze meter krijgt u gratis en komt in de plaats van uw oude gas en energie meter. Uw netbeheerder geeft bericht wanneer er bij u een slimme meter wordt geplaatst. Als u niet wilt wachten kunt u de slimme meter ook zelf aanschaffen.

Energieleveranciers

Wilt u ook tot wel 400 euro per jaar besparen aan energiekosten? Ga dan op zoek naar de goedkoopste energieleverancier die een contract heeft wat aansluit bij uw energieverbruik. Deze energieleverancier vindt u gemakkelijk door gebruik te maken van onze energievergelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *