Waar staat groene energie voor?

Groene energie is afkomstig van duurzame energiebronnen. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is de voorraad van duurzame, hernieuwbare, groene energie onuitputtelijk. Zonne-energie, biomassa, water- en windkracht zijn de voornaamste bronnen die wij bij ons kennen. De grote voordelen van groene energie bevinden zich uiteraard op milieuvlak. Geen CO² of andere schadelijke uitstoot zorgt ervoor dat het broeikaseffect vertraagt. Willen we de toekomst voor de volgende generaties vrijwaren, zijn acties op milieugebied noodzakelijk. Tegenwoordig zijn zonnepanelen een veel voorkomende productievorm van groene energie. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit via zonnecellen. De opgewekte elektriciteit kan op die manier aan het net geleverd worden. Ook het opwekken van groene energie uit water en wind wordt steeds verder ontwikkeld.

Prijszetting voor groene energie

Op dit moment slaagt de voorraad aan groene energie er nog niet in om aan de totale energievraag te voldoen. Grijze stroom, zoals kernenergie, is nog steeds voor een gedeelte noodzakelijk om in piekperiodes niet zonder stroom te vallen. Gezien de evolutie van de vraag en de reserves wordt verwacht dat groene energieprijzen naar de toekomst toe wel voordeliger zullen worden dan de andere energiebronnen.

Energieleveranciers

U bent op zoek naar een goedkope energieleverancier. Vergelijk met behulp van onze vergelijker alle energieleveranciers en stap direct over naar de energieleverancier met de beste deal voor u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *